Besök antigenteststockholm.se vid symptom

Har du COVID-19 symptom bör du besöka antigenteststockholm.se för att testa dig. Symptomen kan variera från snuva, värk i kropp, feber och hosta. Upplever du symptom bör du testa dig för att minska smittspridningen. Har du fått COVID-19 ska du isolera dig i hemmet tills symptomen avtagit för att inte smitta andra.

Ett antigentest är det snabbaste sättet att få svar på om du har fått corona eller inte. På antigenteststockholm.se kan du läsa mer om både symptom och vilka mottagningskliniker du kan ta ett gratis antigentest.

antigenteststockholm.se vägleder dig kring antigentester

Har du aktiva symptom är Otrolig antigenteststockholm.se ett snabbt sätt att få reda på om du bär på viruset eller inte. Testet är mest tillförlitligt om du är mitt uppe i en pågående infektion. Därför rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du ska ta testet senast fem dagar efter att du har uppvisat symptom.

Har du inga aktiva symptom men tror att du haft COVID-19 bör du istället ta ett antikroppstest.

Misstänker du smitta bör du kontakta antigenteststockholm.se för att få en tid till provtagning. Man ska alltid boka tid, då kliniken på sådant vis kan vidta åtgärder för att minska smittspridningen och se till att du inte smittar andra vid provtagningen.

Hur provtagningen går till

Provtagningen genomförs genom att man först svabbas längst bak i munnen, sedan i bakre näsvägg och att därefter stoppar provpinnen i ett rör tillsammans med ditt spott. Detta skickas sedan vidare till ett labb som kollar om du bär på smittan. Svaret kommer sedan till dig digitalt då kliniken ber dig gå hem och invänta svaret. Du får redan på kliniken information om hur du ska agera om du har blivit smittad av COVID-19.

Om du påvisar smitta kommer du dessutom bli kontaktad av smittbärarspårningen för att kunna spåra vartifrån du fått din smitta, samt för att kunna informera andra som kan ha blivit smittade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *